Lactobacillus casei



Tento mikrob produkuje:

Kyselina gama-aminomáselná neboli kyselina γ-aminomáselná (GABA) je neurotransmiter, který se nachází v mozku. GABA je přirozeně se vyskytující aminokyselina, která funguje jako neurotransmiter blokující nebo inhibující určité mozkové signály a snižující aktivitu v nervovém systému. Vědci se domnívají, že GAMA může člověka uklidnit nebo zlepšit jeho náladu. Produkuje také acetylcholin, další klíčový neurotransmiter.

Historie

Poprvé byl navržen k objevení v roce 1971, ale má spletitou historii, kdy ho výzkum mnohokrát odmítl a překlasifikoval.

Nalezeno v:

Syrové a fermentované mléčné výrobky, čerstvé a fermentované rostlinné produkty.

Co tento mikrob dělá?

Tento mikrob je citlivý na střevní podmínky tím, že má vyšší obsah žlučových solí. Váže se také na luminální povrch gastrointestinálních buněk a stimuluje střevní lymfoidní tkáň, která následně posiluje vrozenou imunitní odpověď poskytující lokální a systémovou imunitu.

Indikace

Infekce močových cest, IBS, snižování hladiny cholesterolu, průjmy, zmírnění intolerance laktózy, inhibice střevních patogenů.

Množství

Nejlepší před jídlem. Dospělí: 10-20 ml denně. Děti: 5-15 ml denně