Zdroj:
Mandle, ječmen, pivovarské kvasnice, kešu ořechy, kakao, treska, vejce, fíky, řasy, listová zelenina, luštěniny, fazole lima, minerální voda, melasa, pastinák, semena, sója, celozrnné obiloviny.
Faktory zvyšující poptávku:
Achlorhydrie, alkoholismus, cirhóza, sportovci, artritida, astronauti, resekce střev, chronická únava, nadbytek kávy, diabetická acidóza, průjem, diabetes II. typu, emoční stres, eklampsie, srdeční selhání, epileptici, hyperparatyreóza, ledvinové kameny, laktace, jaterní cirhóza, svalová dysfunkce, hlučné prostředí, pankreatitida, těhotenství, radiace, kalcifikace měkkých tkání.
Terapeutické použití:
Alkoholismus, stres nadledvinek, alergická rýma, angína pectoris, úzkost, astma, burzitida, vápenaté ostruhy, srdeční potíže, chronický únavový syndrom, zácpa, křeče, deprese, zmatenost, cukrovka, eklampsie, nadměrné pocení, zadržování tekutin, žlučové kameny, bolesti hlavy, svalové křeče, syndrom neklidných nohou……… a další.