V jakém probiotiku se nachází? Všechny
Druh: Lactobacillus bulgaricus je grampozitivní, fakultativně anaerobní (což znamená, že může přežívat v přítomnosti nebo nepřítomnosti kyslíku), nepohyblivá a nesporulující tyčinkovitá bakterie mléčného kvašení.
Umístění v těle: V gastrointestinálním traktu
Tento mikrob produkuje:
Bakterie mléčného kvašení a tryptofan, esenciální aminokyselinu, která slouží k několika důležitým účelům, jako je dusíková rovnováha u dospělých a růst u kojenců.
Historie
Thrákové, kteří obývali dnešní Bulharsko před 8 000 lety, využívali bakterie mléčného kvašení při procesu fermentace mléka a tato bakterie byla pojmenována po Bulharsku. V roce 1905 ji znovu objevil bulharský doktor Stamen Grigorov. V roce 2012 byla prohlášena za indický národní mikrob.
Nalezeno v:
Kozí mléčné výrobky, kefír, mořské řasy a polévka miso.
Co tento mikrob dělá?
Má významné výsledky v dotazníku GHQ (General Health Questionnaire), zejména v dotazníku DASS (Depression and Anxiety Stress Scale). Je známo, že snižuje emoční reaktivitu na negativní podněty a je účinný při zmírňování gastrointestinálních, imunologických a infekčních onemocnění díky stabilizaci střevní mikrobioty a zlepšení střevního prostředí. Je také známo, že posiluje imunitní systém.
Indikace
E.Coli, Salmonella, ochrana před geneticky podmíněnými příznaky sociální úzkosti a proti stárnutí.
Množství
Nejlepší před jídlem. Dospělí: 10-20 ml denně. Děti: 5-15 ml denně