Lactobacillus bulgaricus



Tento mikrob produkuje:

Bakterie mléčného kvašení a tryptofan, esenciální aminokyselinu, která slouží k několika důležitým účelům, jako je dusíková rovnováha u dospělých a růst u kojenců.

Historie

Thrákové, kteří obývali dnešní Bulharsko před 8 000 lety, využívali bakterie mléčného kvašení při procesu fermentace mléka a tato bakterie byla pojmenována po Bulharsku. V roce 1905 ji znovu objevil bulharský doktor Stamen Grigorov. V roce 2012 byla prohlášena za indický národní mikrob.

Nalezeno v:

Kozí mléčné výrobky, kefír, mořské řasy a polévka miso.

Co tento mikrob dělá?

Má významné výsledky v dotazníku GHQ (General Health Questionnaire), zejména v dotazníku DASS (Depression and Anxiety Stress Scale). Je známo, že snižuje emoční reaktivitu na negativní podněty a je účinný při zmírňování gastrointestinálních, imunologických a infekčních onemocnění díky stabilizaci střevní mikrobioty a zlepšení střevního prostředí. Je také známo, že posiluje imunitní systém.

Indikace

E.Coli, Salmonella, ochrana před geneticky podmíněnými příznaky sociální úzkosti a proti stárnutí.

Množství

Nejlepší před jídlem. Dospělí: 10-20 ml denně. Děti: 5-15 ml denně